Een lekkend plat dak kan voor veel overlast zorgen, zowel binnen als buiten. Het is dan ook van groot belang om snel actie te ondernemen en het dak weer waterdicht te maken. Een oplossing die steeds vaker wordt gebruikt is een EPDM pakket. Je bestelt zo'n EPDM pakket gemakkelijk en snel online. En weet je wat helemaal mooi is? Je hoeft het zelf niet op maat te maken. Het pakket wordt op maat geleverd!

Wat is een EPDM pakket?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch rubber dat vaak gebruikt wordt voor het bedekken van platte daken. Een EPDM pakket bestaat uit een stuk rubberfolie van hoge kwaliteit, dat op maat gesneden wordt voor jouw dak. Daarnaast bevat het pakket ook alle benodigde materialen om het EPDM op een goede manier te kunnen bevestigen, zoals EPDM lijm en daktrim EPDM.

Waarom is EPDM zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom een EPDM pakket steeds vaker wordt gebruikt als dakbedekking voor platte daken. Ten eerste is EPDM zeer duurzaam en gaat het materiaal lang mee. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals zon, wind en regen. Hierdoor is het een goede investering op de lange termijn. Daarnaast is EPDM eenvoudig te plaatsen en kan het zelfs door beginners worden aangebracht. Met behulp van de meegeleverde handleiding en het juiste gereedschap kun je het EPDM eenvoudig zelf aanbrengen. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kosten voor het inhuren van een professionele dakdekker, maar kun je ook nog eens trots zijn op het resultaat van je eigen werk.

Hoe gebruik je een zo'n pakket?

Het gebruik van een EPDM pakket is relatief eenvoudig, maar het is wel belangrijk om de juiste stappen te volgen voor een optimale werking en levensduur van het materiaal. Het is van belang om het dakoppervlak grondig te reinigen en te zorgen dat het droog en stofvrij is. Vervolgens breng je de EPDM lijm aan op het dakoppervlak en op de achterkant van het EPDM. Daarna plaats je het EPDM op het dakoppervlak en strijk je het goed glad. Vervolgens breng je de daktrim EPDM aan op de randen van het dak om het EPDM op zijn plaats te houden en af te werken. Herhaal deze stappen totdat het gehele dak bedekt is met EPDM. Let erop dat je bij het plaatsen van het EPDM voldoende rekening houdt met de afvoer van regenwater, om te voorkomen dat er plassen ontstaan op het dak.

By Paula